Expice overgenomen door Betronic Group

Per 1 oktober 2023 wordt Expice onderdeel van de Betronic Group. Expice, actief in productie en assemblage van innovatieve elektronica, is gevestigd in Zwaag (NH) en telt 40 medewerkers.

 

Betronic is een snelgroeiend business-to-business techbedrijf uit Amsterdam. Betronic ontwikkelt en produceert innovatieve elektronische producten / halffabricaten die de eindproducten van de klant onderscheidend maken. Betronic richt zich op een niche van fabrikanten (van o.a. E-bikes, verwarmings- en energiesystemen), die niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om dergelijke technologie zelf te ontwikkelen en produceren. Het ontwikkelcentrum van Betronic is gevestigd in Amsterdam (35 medewerkers) en de productielocatie is gevestigd in Suzhou China (50 medewerkers).

 

Met het samengaan van de twee bedrijven krijgen Betronic en Expice klanten toegang tot ontwikkelcapaciteit en de mogelijkheid om zowel in Nederland (Expice) als in China (Betronic) te produceren. Door dit gezamenlijke productieaanbod, kan Betronic beter voldoen aan de klantenwens door het aanbieden van:

  • Productiecapaciteit zowel in Nederland als in China, deze keuze kan locatie of kosten gedreven zijn
  • Verkleining van leveringsrisico’s door spreiding van productie

 

Algemeen Directeur van de Betronic Group, Paul Vroling: “We kregen steeds vaker steeds vaker het verzoek van klanten om naast in China ook een productielocatie in Europe te hebben. Deze ontwikkeling kwam in een stroomversnelling tijdens de COVID lockdowns.”

 

De huidige directeur van Expice, Peter Happé, zal betrokken blijven tot 31 december 2023 voor overdrachtsactiviteiten. De directie van Betronic Group bestaat uit Paul Vroling (financiën & strategie), Jasper de Jonge (algemene zaken), Johan Vonk (commerciële zaken) en Jasper Ligthart (operationele zaken).

 

Op de korte termijn zal het samengaan van Expice en Betronic voor de huidige klanten van beide bedrijven geen merkbare veranderingen met zich meebrengen. Voor de langere termijn, zal de nieuwe organisatie een ruimer aanbod van diensten aanbieden.

Op de dag van de aankondiging wordt het Expice personeel ingelicht tijdens een kantinebijeenkomst
De directie van Betronic toast met Expice directeur Peter Happé op de gezamenlijke toekomst
Paul Vroling en Peter Happé maken een rondje door de fabriek