Expice overgenomen door Betronic Group

Per 1 oktober 2023 wordt Expice onderdeel van de Betronic Group. Expice, actief in productie en assemblage van innovatieve elektronica, is gevestigd in Zwaag (NH) en telt 40 medewerkers.

 

Betronic is een snelgroeiend business-to-business techbedrijf uit Amsterdam. Betronic ontwikkelt en produceert innovatieve elektronische producten / halffabricaten die de eindproducten van de klant onderscheidend maken. Betronic richt zich op een niche van fabrikanten (van o.a. E-bikes, verwarmings- en energiesystemen), die niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om dergelijke technologie zelf te ontwikkelen en produceren. Het ontwikkelcentrum van Betronic is gevestigd in Amsterdam (35 medewerkers) en de productielocatie is gevestigd in Suzhou China (50 medewerkers).

 

Met het samengaan van de twee bedrijven krijgen Betronic en Expice klanten toegang tot ontwikkelcapaciteit en de mogelijkheid om zowel in Nederland (Expice) als in China (Betronic) te produceren. Door dit gezamenlijke productieaanbod, kan Betronic beter voldoen aan de klantenwens door het aanbieden van:

  • Productiecapaciteit zowel in Nederland als in China, deze keuze kan locatie of kosten gedreven zijn
  • Verkleining van leveringsrisico’s door spreiding van productie

 

Algemeen Directeur van de Betronic Group, Paul Vroling: “We kregen steeds vaker steeds vaker het verzoek van klanten om naast in China ook een productielocatie in Europe te hebben. Deze ontwikkeling kwam in een stroomversnelling tijdens de COVID lockdowns.”

 

De huidige directeur van Expice, Peter Happé, zal betrokken blijven tot 31 december 2023 voor overdrachtsactiviteiten. De directie van Betronic Group bestaat uit Paul Vroling (financiën & strategie), Jasper de Jonge (algemene zaken), Johan Vonk (commerciële zaken) en Jasper Ligthart (operationele zaken).

 

Op de korte termijn zal het samengaan van Expice en Betronic voor de huidige klanten van beide bedrijven geen merkbare veranderingen met zich meebrengen. Voor de langere termijn, zal de nieuwe organisatie een ruimer aanbod van diensten aanbieden.

Op de dag van de aankondiging wordt het Expice personeel ingelicht tijdens een kantinebijeenkomst
De directie van Betronic toast met Expice directeur Peter Happé op de gezamenlijke toekomst
Paul Vroling en Peter Happé maken een rondje door de fabriek

Vereiste kwalificaties en ervaring
• MSc in (Technische) Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Commerciële-/Bedrijfseconomie, Innovatie Management of een gerelateerd vakgebied.
• Minimaal 10 jaar werkervaring en bij voorkeur ervaring met het behalen van harde business targets binnen specifiek markt waarbij het zwaartepunt van de ervaring ligt bij Marketing & Sales.
• Sterk begrip van trends, uitdagingen en kansen in de duurzaamheid en elektrificatie wereld.
• Resultaatgericht met de focus op het behalen en overtreffen van doelstellingen.
• Als u een strategische denker bent, een proactieve probleemoplosser, een teamspeler en een passie hebt voor het stimuleren van bedrijfsgroei in een dynamische markt, nodigen wij u uit om ons team te komen versterken en bij te dragen aan ons succes in de e-bike markt.