Praktijkvoorbeeld: Echtermann eQ

Echtermann EQ faucet

Een mooi praktijkvoorbeeld van een display toepassing is de Echtermann e-Q. Onze klant is een begrip in de professionele keukenwereld en levert hoogwaardige waterkranen. Betronic heeft een display met capacitieve toets bediening ontwikkeld voor een waterkraan.

Met de Echtermann e-Q is de gebruiker in staat om bijvoorbeeld 150 liter water warm water te selecteren. De kok kan tijdens het tappen van het water andere activiteiten uitvoeren en hoeft niet op te letten of de pan overstroomt.

Onze opdracht was om een eenvoudige en duidelijke gebruikers interface te ontwikkelen welke het blijft doen onder alle condities. Het ontwerp van de diverse schermen zijn zo ontworpen dat deze ook zonder gebruiksaanwijzing bedient kan worden. Het toegepaste IPS display zorgt ervoor dat deze altijd goed afleesbaar is, ook als men niet recht voor het display staat. Belangrijkste kenmerk van het product is dat deze onder alle condities te bedienen is en de kraan niet onbedoeld wordt geactiveerd. De touch bediening is zodanig ontwikkeld dat deze functioneert onder vette omstandigheden maar ook als het display bedekt is met een laag water. 

Echtermann eQ menu