Sensors

Sensoren zijn niet meer weg te denken uit de huidige elektronica producten. De producten worden steeds slimmer en nemen eenvoudige taken over in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een beweging sensor die zorgt dat het licht aangaat bij aanwezigheid van een persoon. Of een temperatuursensor voor het meten van de temperatuur in de kamer zodat de temperatuur kan worden geregeld.

Sensortypes
Voor elke natuurkundige grootheid is er wel een sensor beschikbaar. Temperatuur, lengte, vermogen tot druk, elektrische capaciteit of kracht. De technieken waarmee de metingen worden uitgevoerd worden continu verbeterd en op een nieuwe manier toegepast. 

Miniaturisatie
Het meten van afstand door middel van radar bestaat al sinds 1904. De technieken hiervoor worden steeds verfijnder zodat niet alleen vliegtuigen of andere objecten op lange afstand heel nauwkeurig gedetecteerd kunnen worden maar dezelfde techniek ook in een horloge kan worden gebouwd. Google heeft dit uitgevoerd in project Soli.

Informeren of regelen
De informatie van de sensor wordt gebruikt om te informeren of te regelen. Zo kan een druk sensor gebruikt worden om de druk in je autoband te meten. Het dashboard in je auto informeert je als de druk in je band te laag is. Anderzijds kan een druk sensor ook worden toegepast om de onderdruk in een pand te meten. Met deze informatie kan het toerental van een dakventilator worden aangepast zodat de onderdruk overeenkomt met de gewenste waarde.

Informatie verwerking
De informatie van de sensor wordt in toenemende mate verwerkt tot digitale informatie op de sensor zelf. Door middel van een communicatie interface zoals I2C, SPI of een OneWire protocol is een microcontroller in staat de informatie uit te lezen. De uitgelezen informatie is soms direct geschikt om aan een gebruiker te tonen. In andere situaties zal de informatie eerst gefilterd en bewerkt moeten worden om een proces te regelen of een waarde te laten zien aan de gebruiker.

PIR sensor
Old Sovjet Radar picture
Tyre Pressure Monitoring Sensor

Vereiste kwalificaties en ervaring
• MSc in (Technische) Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Commerciële-/Bedrijfseconomie, Innovatie Management of een gerelateerd vakgebied.
• Minimaal 10 jaar werkervaring en bij voorkeur ervaring met het behalen van harde business targets binnen specifiek markt waarbij het zwaartepunt van de ervaring ligt bij Marketing & Sales.
• Sterk begrip van trends, uitdagingen en kansen in de duurzaamheid en elektrificatie wereld.
• Resultaatgericht met de focus op het behalen en overtreffen van doelstellingen.
• Als u een strategische denker bent, een proactieve probleemoplosser, een teamspeler en een passie hebt voor het stimuleren van bedrijfsgroei in een dynamische markt, nodigen wij u uit om ons team te komen versterken en bij te dragen aan ons succes in de e-bike markt.