Samenwerking TU Delft

TU Delft AED 2020 groepsfoto

Hi! Wij zijn Asha Nixon, Abe Kok, Yayu Ping, Lisanne van den Berg, Eline van der Stoep en Avelien Husen. Samen vormen wij een designteam voor het vak Advanced Embodiment Design van de master Integrated Product Design aan de Technische Universiteit Delft.

Wij delen de gemeenschappelijke interesse om de kwaliteit van het leven van mensen te kunnen verbeteren. Om deze reden was het ontwerpen van een systeem om de vitale signalen van ouderen te monitoren een project voor ons. In het systeem ontwerpt Betronic de software en elektronica. Wij ontwerpen alles daar omheen, van ergonomie, gebruiksvriendelijkheid tot product ervaring.

In het begin van het project hebben wij Betronic bezocht en de weken erna samengewerkt in een eigen project ruimte in onze faculteit. Door de corona crisis was dit helaas niet meer mogelijk. Veel tijd om hiervan te balen hadden we niet en zo hebben we de draad weer snel opgepakt. We zijn gestart met dagelijkse online meetings en prototypes bouwen met huis-tuin- en keukenspullen. Later zijn deze

De samenwerking met Betronic hebben wij positief ervaren. De wekelijkse online meetings hebben ons goed geholpen. Dit heeft geresulteerd in ontwerpen waar wij trots op zijn! prototypes vervangen door 3D-geprinte en siliconen modellen.