Tester Solutions

Om de kwaliteit van de geproduceerde elektronica voor de klanten te garanderen is het noodzakelijk dat de producten worden getest alvorens de producten aan de klant worden uitgeleverd.

De benodigde testapparatuur wordt geheel binnen Betronic ontwikkeld en geproduceerd in parallel met het product ontwikkelproces. Wanneer de veld test start, is de productie testapparatuur ook beschikbaar.

Design for Test (DFT) regels worden gehanteerd tijdens ontwikkeling waardoor Betronic in staat is om de producten te ontwikkelen welke zijn afgestemd op testbaarheid en massa volume productie. Door het ontwikkelen van eigen testapparatuur is Betronic onafhankelijk van de EMS, dit maakt het wijzigen van productielocatie eenvoudiger.

Betronic onderscheidt 2 soorten testers:

  • Specificatie tester: Tijdens deze test wordt de PCB minutieus getest of alle sporen en componenten op de juiste plek zitten en juist zijn geassembleerd en wordt de “embedded” software in de chips geladen
  • Functionele tester: Tijdens deze test wordt het volledige eindproduct, zoals dat uiteindelijk aan de klant wordt geleverd, volledig op alle functies getest.