Regeltechniek

Motorregelaars

Er zijn verschillende motorregelaars ontwikkeld. In de loop der tijd hebben die zich van op Hall sensor gebaseerde regelaar met trapeziumvormige aansturing ontwikkelt tot sensorloze regelaars met sinusvormige aansturing van motoren.

De regelaars maken gebruik van hoog kwalitatieve componenten waardoor de levensduur en de warmtehuishouding aanzienlijk zijn verbeterd. Daarnaast kenmerken de controllers op punten zoals instelbaarheid en rijgedrag. De controllers zijn standaard uitgevoerd met LIN, CAN en/of SMBUS zodat ze in ieder systeem gebruikt kunnen worden.

Technologieën

InstaSPIN
Met de komst van InstaSPIN is het besturen van een willekeurige motor bijna kinderspel geworden. Was het vroeger nog wat rekenwerk om de juiste parameters van een motor te bepalen, met de InstaSPIN technologie is de motorregelaar die daar van gebruik maakt in staat de karakteristieken van de motor zelf te leren.
Digital Signal Processing
Digitale signaalverwerking is het kennisdomein dat de brug slaat tussen de analoge en digitale wereld. Het bemonsteren van sensorsignalen, het filteren en verwerken vraagt slimme algoritmen en razendsnelle verwerking in het digitale domein met de fijnheid van het analoge. Dankzij de wet van Moore zijn ook DSP processoren in kracht toegenomen en in omvang kleiner geworden.

Betronic past met succes de DSP processoren van Texas Instruments toe waaronder de C2000 piccolo serie.

Active Balancing
Batterijen dragen voor een groot gedeelte bij aan het succes van een elektrisch aangedreven product. Capaciteit, levensduur, kostprijs en veiligheid zijn de meest belangrijke parameters van een batterij. Batterijen met hoge capaciteit per volume vergen extra aandacht om het ontlaad- en oplaadproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Batterij managementsytemen (BMS) zorgen voor het zo efficient mogelijk conditioneren van de batterij in alle omstandigheden.

Betronic heeft verschillende actieve en passieve BMS systemen ontwikkeld voor vermogens tot 10kW. Deze vinden hun toepassing in elektrische voertuigen en maritime toepassingen. Deze BMS systemen beveiligen de batterij en zorgen voor de hoogst mogelijke levensduur ongeacht de toegepaste chemie.